• Carrer de Pau Claris, 97‎ 08004 Barcelona Spain
  • Email: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
  • Tel: (+34) 657 283266
SpanishESCatalanCatal-ca_ESFrenchfr-FR
HomeSeguretat NacionalEvaulacion i Gestió de Riscos

Referint-nos als riscos i la gestió d'aquests que té l'empresa dins de les comeses del seu Departament de Seguretat destacaríem : La implantació de sistemes de gestió de seguretat , l'anàlisi permanent de riscos a cobrir , l'optimització dels costos amb la missió principal de reduir costos i evitar pèrdues innecessàries .

Com dur a terme una avaluació de riscos

A la UE no hi ha normes establertes sobre com dur a terme una avaluació de riscos ( vegeu la legislació específica en matèria d'avaluació de riscos del seu país ) . Tanmateix , hi ha dos principis que hauria de tenir sempre en compte a l'hora d'abordar una avaluació de riscos : l'avaluació ha d'estar estructurada per garantir que s'aborden tots els perills i els riscos pertinents ( i no s'obliden tasques com les de neteja , que podrien realitzar-se fora de l'horari laboral normal , o departaments auxiliars com el de compactació d'escombraries ) ; quan s'identifica un risc , s'ha de basar l'avaluació en els principis bàsics i considerar si es pot eliminar el risc .

Un enfocament en passos per a l'avaluació de riscos

La Guia Europea per a l'avaluació de riscos en el treball proposa un enfocament que es basa en una sèrie de passos successius . No és l'únic mètode de dur a terme una avaluació de riscos , hi ha diverses metodologies per aconseguir el mateix objectiu . No hi ha una única manera «correcta » de dur a terme una avaluació de riscos , ja que cada situació pot requerir un enfocament diferent .

El procés d'avaluació de riscos ( que inclou elements de gestió de riscos ) pot desglossar en diversos passos :

1.Posar en marxa un programa d'avaluació de riscos en el treball

2.Estructurar l'avaluació ( decidir l'enfocament : geogràfic / funcional / procés / flux)

3.Recabar informació

4.Identificar els perills

5.Identificar quins són els treballadors exposats als riscos

6.Identificar les pautes d'exposició de les persones en situació de risc

7.Evaluar els riscos ( la probabilitat i la gravetat del dany en situacions reals )

8.Investigar les possibilitats d'eliminació i control dels riscos

9.Dar prioritat a l'adopció de mesures i planificació de les mesures de control

10.Realitzar controls

11.Documentar l'avaluació

12.Medir l'eficàcia de les mesures

13.Revisar ( si es produeixen canvis o periòdicament )

14.Hacer un seguiment del programa d'avaluació de riscos

Per a la majoria de les empreses , sobretot les petites i mitjanes empreses , un enfocament senzill de l'avaluació de riscos en cinc passos ( que inclogui elements de gestió de risc ) com el que es presenta a continuació hauria de donar bons resultats .

Pas 1 . Identificació dels riscos i dels treballadors exposats

Examinar el que podria causar danys en el lloc de treball i determinar quins són els treballadors que estan en situació de risc .

Pas 2. Avaluació de riscos i assignació de prioritats als mateixos

Valorar els riscos existents (la seva gravetat , probabilitat , etc . ) I classificar-los per ordre de prioritat .

Pas 3. Planificació de les mesures preventives necessàries

Determinar quines són les mesures adequades per eliminar o controlar els riscos .

Pas 4 . Adopció de les mesures

Adoptar mesures preventives i de protecció establint un pla de prioritats .

Pas 5 . Seguiment i revisió

L'avaluació s'ha de revisar periòdicament per comprovar que les mesures funcionen o s'apliquen .

Tanmateix, és important saber que hi ha altres mètodes igualment vàlids , sobretot si hi ha riscos i circumstàncies de major complexitat . L'enfocament que es triï per a l'avaluació dependrà de :

l'índole del lloc de treball (instal · lacions fixes o temporals ) ;

el tipus de procés (operacions repetides , processos que evolucionen o canvien , tasques per encàrrec ), la tasca realitzada ( repetitiva , esporàdica o d'alt risc ) ;

la complexitat tècnica .

 

En alguns casos, pot ser suficient amb un únic exercici que abordi tots els riscos del lloc de treball o de l'activitat . En altres casos , seran necessaris diferents enfocaments per a les diferents zones d'un lloc de treball .

Aquests serveis garantits pels nostres experts professionals en matèria de seguretat garanteixen l'assessorament per al seu Departament sent avaluats diferents aspectes com Auditoria de seguretat :

Evaulacion dels plans de seguretat de la seva empresa : els procediments i protocols d'actuació estiguin d'acord amb la normativa ia les seves necessitats .

Evaulacion de la seguretat i garantia de confidencialitat de la informació revisant processos , fluxos i sistemes , amb l'elaboració de programes formatius són objecte d'aconseguir la protecció de la mateixa contra la competència .

Evaulacion de la planificació de la Seguretat Física com de la protecció del personal de l'empresa amb la realització de programes formatius de mesures necessàries mínimes d'autoprotecció

магазин DVD фильмов
Battlefield 4 Beta обзоры, тесты, новости