• Carrer de Pau Claris, 97‎ 08004 Barcelona Spain
  • Email: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
  • Tel: (+34) 657 283266
SpanishESCatalanCatal-ca_ESFrenchfr-FR
HomeSeguretat TIC, sIntel · ligència Econòmica

Intel · ligència Econòmica

Segurpricat Consulting considera la intel · ligència econòmica i la competitiva com a prioritàries per al desenvolupament de l'Empresa en un entorn nacional però sobretot essencial en major mesura en la internacionalització de la seva empresa

Les estructures d'intel · ligència econòmica van començar a crear-se fa algunes dècades en certs països com el Regne Unit i Suècia, altres van seguir anys després la senda com els EUA, Alemanya i França, finalment també Espanya motivada per l'absència i manca d'una cultura d'intel · ligència econòmica a la empresa que sorgirà a través de la suma de les capacitats de l'Estat Espanyol i la responsabilitat social corporativa de les empreses amb això s'incrementés la Seguretat econòmica de la societat.

Aquests últims anys el CNI fix com a prioritat les activitats d'intel · ligència de naturalesa econòmica concentrant la informació soci econòmica i empresarial que disposa per aprofitar els espais de posicionament econòmic a l'estranger amb vista a la internacionalització de les nostres empreses que procedeix fonamentalment de fonts obertes d'informació la qual serà informació que es mantendrà en el sistema d'intel · ligència individual de cada empresa.

La producció i implantació de productes d'intel · ligència dirigides a empreses en el seu procés d'internacionalització millorés el reconeixement i anàlisi de la realitat detectant els riscos inherents a països emergents com oportunitats però requerirà també d'una tasca d'intel · ligència competitiva creant sistemes d'alerta primerenca per a la evaulacion i resolució de riscos construïda sobre una base d'indicadors propis, l'empresa disposa d'intel · ligència quan utilitza la informació al seu abast gestionant el risc, anticipant-se a la competència amb això obtindrà un avantatge, havent de comptar amb l'aportació i connexió de les oficines econòmiques i Comercials A les representacions diplomàtiques d'Espanya.

La intel · ligència econòmica s'inicia amb la vigilància econòmica és una aplicació de la intel · ligència militar aplicada al món empresarial. La vigilància econòmica, i la seva posterior transformació en intel · ligència econòmica es basa en el cicle de la informació.

Aquest cicle es consta dels següents processos:

1.Auditoria de necessitats

2.Recogida de la informació

3.Validación de la informació

4.Anàlisi de la informació

5.Distribución de la intel · ligència a decisors

Poder treballar sobre la totalitat del cicle de la informació implica dominar cadascuna de les parts de què consta:

1. Auditoria de necessitats de l'organització:

Acotar i delimitar les necessitats de l'empresa per poder respondre eficaç i pertinentment.

Evitar la redundància en la informació.

Necessitat de conèixer les problemàtiques que envolten a l'empresa.

S'utilitzen tècniques de valoració de la informació base per determinar els eixos de recerca, mitjans, deadline i pressupost.

2. Recollida de la informació:

Mitjans tècnics: Programari de captació i anàlisi d'informació en xarxes obertes, mitjans TIC de Data mining, cartografia heurística, sistemes informàtics, eines de vigilància tecnològica, rastrejadors, coneixement d'internet i les oportunitats de les aplicacions.

Gestió de la informació interna real.

3. Validació de la informació:

Estudis de fiabilitat i pertinència de les fonts.

Acarar i contrastar la informació a través del sourcing i l'encreuament de fonts d'informació.

4. Anàlisi:

Traducció i cartografiat.

Pre anàlisi i determinació d'objectius.

Ponderació de la informació i tècniques d'anàlisi.

Elaboració d'un informe d'intel · ligència que determini el punt de partida a partir del qual la direcció de l'empresa pot prendre decisions i podrà configurar les futures col · lectes d'informació.

5. Distribució de la intel · ligència a Decisors:

Distribució de la informació correcta a la persona correcta en el moment correcte amb un objectiu operatiu.

Retroalimentació de les necessitats i resultats observats per part dels decisors per actualitzar en temps real la cèl · lula i així mantenir l'operativitat màxima.

Mitjançant eines informàtiques adequades es configura la recerca d'informació rellevant a la necessitat de l'organització, després de l'estudi de la seva petició, i després de l'estudi de les necessitats en si mateixes. Aquest pas és el més important perquè permet acotar i afinar els límits de l'estudi. Acotar i afinar el focus de recerca impedeix la dispersió dels mitjans tècnics i humans de l'organització, augmentant l'eficiència dels processos d'intel · ligència i estalviant mitjans.

Estudi de les necessitats i de la pròpia organització:

És, sense cap dubte, una de les parts més importants de tot projecte de l'IE. L'estudi de les necessitats i de l'organització permet conèixer el context en què es mou aquesta organització i sber si la petició del servei és coherent, per tal d'orientar de la forma més pertinent. No efectuar aquesta fase final pot implicar proveir una anàlisi no adequat a les necessitats reals.

El procés per efectuar aquesta fase és:

Es trien i estudien les fonts.

S'estudien les xarxes d'influència.

S'estableix un pla de recerca i un arbre d'indicadors que permeti dominar la totalitat de la problemàtica.

Es fa una cartografia d'actors.

El pas següent consisteix a captar la informació mitjançant l'eina informàtica abans esmentada. Un cop extreta aquesta informació, s'analitza, es compara i es verifica.

Després d'això s'elabora un informe la exhaustivitat depèn de la necessitat de l'organització. Després de l'informe arribem a l'actualització dels plans estratègics a través d'aquesta informació. D'aquesta manera ja no tenim un pla estratègic semestral o anual, sinó un que va evolucionant gràcies a informació acarada i útil obtinguda en temps real. Això permet tenir una imatge concreta i veraç de l'ecosistema de l'empresa a cada moment, a part que permet l'elaboració de quadres de comandament que controlin l'evolució de la nostra empresa i de les nostres accions per corregir-les o amplificar segons les necessitats

Per a més informació

магазин DVD фильмов
Battlefield 4 Beta обзоры, тесты, новости